Продукти: (за 2 порции)
• 6 средно големи глави лук
• 50 г кайма
• 2 с.л. натрошен сух бял хляб
• 80 г краве масло
• 1 яйце
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му.
Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце.
Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...