Продукти: (за 6-8 порции)
• 250 г пюре от сварена леща
• 250 г пюре от сварен стар фасул
• 1,2 л зеленчуков бульон
• 100 г заквасена сметана
• 100 г краве масло
• 2 яйца
• 100 г по-стар бял хляб
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесваме добре двете пюрета и наливаме в тях бульона с бъркане. Загряваме супата, подправяме я със сол, черен пипер и 50 г масло и я оставяме да клокне.
Сваляме я от огъня и като поизстине, я застройваме с разбитите яйца и после с каймака.
Сгорещяваме останалото масло и пържим в него до поруменяване като бъркаме непрекъснато нарязания на кубчета хляб. Гарнираме супата с крутоните непосредствено преди сервиране.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...