Продукти: (за 4 порции)
• 50 г сланина с месо
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. зехтин
• 4 месести домата
• 1 с.л. люта подправка (чили, лют червен пипер, стрити люти чушлета и др.)
• 1 връзка босилек
• 200 г кашкавал
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на кубчета, а лука и чесъна накълцваме ситно. Всичко запържваме в зехтина. Подправяме с лютата подправка и задушаваме още малко.
Измиваме доматите и ги срязваме хоризонтално на три части. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Измиваме босилека и го нарязваме на едро. Загряваме фурната до 200 градуса. Нарязваме кашкавала на парченца с дебелина около 1 см.
Долните кръгчета от доматите поставяме едно до друго върху застлана с фолио тавичка. Последователно слагаме смес от лук и чесън, кашкавал, босилек и отново домати. Най-отгоре покриваме с капачетата от доматите.
Запичаме около 15 минути в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...