Кулинарни рецепти » Пияно агне

 Пияно агне

Продукти: (за 6 порции)

• 6 агнешки ребра
• 1 агнешка плешка, нарязана на парчета
• 1-2 с.л. зехтин
• 4 парчета бекон
• 1 голяма глава лук
• 1 бутилка (750 мл) сухо червено вино
• 1 клонка целина
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. розмарин
• прясно смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Подсушаваме месото с кухненска хартия. Загряваме зехтина в тиган на среден огън, прибавяме месото и пържим до златисто от всички страни. Изваждаме го от тигана и на негово място слагаме бекона, нарязан на парченца, и ситно нарязания лук.

Когато се запържат, връщаме агнешкото в тигана, посоляваме, поръсваме с черния пипер и наливаме по малко виното. Прибавяме едро нарязаната целина и розмарина. Похлупваме и оставяме да ври на тих огън най-малко 1 час.

Махаме капака и продължаваме варенето до пълно изпаряване на течността. Проверяваме дали месото е добре увряло и дали сосът се е сгъстил. Разпределяме порциите и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало