Кулинарни рецепти » Говеждо с консервиран зелен фасул

 Говеждо с консервиран зелен фасул

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г говеждо месо
• 1 буркан зелен фасул
• половин глава лук
• 5 с.л. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• сол, магданоз
• бульон

Начин на приготвяне:

Почистеното и нарязано на порции месо слагаме в съд с 1 ч.ч. кипящ бульон и половината от олиото и варим до омекване. Прибавяме ситно нарязания лук, отцедения от консервата сос, доматеното пюре и червения пипер.

Когато месото поомекне и част от течността се изпари, прибавяме отцедения зелен фасул. Кипваме ястието, посоляваме и заливаме с размитото в студена вода брашно и останалата част от олиото, смесено с разтопеното краве масло. След като поври 5-6 мин отстраняваме ястието от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало