Кулинарни рецепти » Зрял фасул с кайма

 Зрял фасул с кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кайма
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 125 мл червено вино
• 300 г сварен зрял фасул
• 1 червена чушка
• 1 щипка лют червен пипер
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и чесъна и ги нарязваме на ситно. Почистваме чушката и я нарязваме на тънки ивички.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме лука и чесъна. Прибавяме каймата и пържим 10 минути на умерен огън, като разбъркваме от време на време. Сипваме доматеното пюре и подправяме със сол, червен и черен пипер. наливаме виното.

Отцеждаме сварения боб и го добавяме към каймата заедно с чушката. Разбъркваме и похлупваме съда.

Варим ястието на тих огън 30 минути. Сервираме го с пържени картофи или картофено пюре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало