Кулинарни рецепти » Заешко с чесън

 Заешко с чесън

Продукти:

• 1 средно голям домашен заек (около 1,5 кг)
• 3 с.л. свинска мас
• 2 с.л. масло
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 3 с.л. брашно
• 100 мл вино
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото измиваме, нарязваме на едри парчета и намазваме със сол и счукан чесън.

В тенджера сгорещяваме маста и в нея изпържваме месото от всички страни. Прибавяме лука, нарязан на ситно, и щом порозовее, доливаме половината от виното и малко вода, като добавяме и 9-10 зърна черен пипер.

Затваряме плътно съда и задушаваме заека на умерен огън.

Щом месото омекне, към него прибавяме брашното, запържено в маслото и разредено с бульона от задушаването. Наливаме останалото вино, подправяме с черен пипер и сол на вкус и оставяме да къкри още няколко минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало