Кулинарни рецепти » Задушена агнешка плешка със зеле

 Задушена агнешка плешка със зеле
/Норвегия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостена агнешка плешка
• 30 г краве масло
• 1 малка зелка
• 1 к.ч. кисела сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го изпържваме в сгорещеното масло. Посоляваме, прибавяме 5-6 зърна черен пипер, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и задушаваме почти до омекване.

Нарязваме зелето на едри парчета, прибавяме го към месото и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат и течността се изпари. Преди поднасяне заливаме с кисела сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало