Кулинарни рецепти » Кюфтета с бял сос

 Кюфтета с бял сос

Продукти:

• 600 г кайма (смес)
• 5 с.л. ориз
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 кубче телешки бульон
• магданоз, кимион
• черен пипер, сол
• брашно за овалване


Начин на приготвяне:

Смесваме каймата със ситно нарязаните лук и магданоз. Прибавяме 1 яйце, полусварения ориз, кимион, черен пипер и сол на вкус.

От сместа оформяме кюфтета, овалваме ги в брашно и ги пускаме във врящия бульон. Готовите кюфтета изваждаме и държим на топло.

Прецеждаме бульона и смесваме с брашното и киселото мляко. Слагаме на котлона и варим до кипване. С получения сос заливаме кюфтетата, поръсваме със ситно нарязан магданоз, гарнираме с лимон и сервираме.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало