Кулинарни рецепти » Кюфтета с бял сос

 Кюфтета с бял сос

Продукти:

• 600 г кайма (смес)
• 5 с.л. ориз
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 кубче телешки бульон
• магданоз, кимион
• черен пипер, сол
• брашно за овалване


Начин на приготвяне:

Смесваме каймата със ситно нарязаните лук и магданоз. Прибавяме 1 яйце, полусварения ориз, кимион, черен пипер и сол на вкус.

От сместа оформяме кюфтета, овалваме ги в брашно и ги пускаме във врящия бульон. Готовите кюфтета изваждаме и държим на топло.

Прецеждаме бульона и смесваме с брашното и киселото мляко. Слагаме на котлона и варим до кипване. С получения сос заливаме кюфтетата, поръсваме със ситно нарязан магданоз, гарнираме с лимон и сервираме.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало