Кулинарни рецепти » Суфле от грис

 Суфле от грис

Продукти:

• 50 г грис
• 150 г пудра захар
• 3 ч.ч. прясно мляко
• настъргана лимонова кора
• 2 с.л. масло
• 5 яйца
• пудра захар за поръсване
• сладко от вишни за намазване

Начин на приготвяне:

Възвираме млякото със захарта, намаляваме котлона и прибавяме гриста. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти /около 10 мин./.

Сваляме от котлона и прибавяме маслото и лимоновата кора. Разбъркваме, докато маслото се стопи. Щом сместа поизстине, разбиваме един по един жълтъците в нея, като след всеки бием по 2-3 мин.

Разбиваме на гъст сняг белтъците и ги объркваме в грисовата смес на части.

Намазняваме пудингова форма, изсипваме в нея суфлето и печем на водна баня не повече от 30 мин. Изстиналото суфле обръщаме в тортена чиния, намазваме го с вишнево сладко и го наръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало