Кулинарни рецепти » Бакла с варени яйца

 Бакла с варени яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г дребна млада бакла
• половин пакетче краве масло
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. счукан сухар
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме баклата. Заливаме я с 1 ч.ч. вряща подсолена вода и я варим на умерен огън. Щом омекне, отцеждаме и я задушаваме 5-6 мин в половината от разтопеното масло.

Отделно запържваме счукания сухар в останалото масло, размесваме го с нарязаните на купчета яйца и наситнения магданоз и поръсваме баклата с тази смес преди да сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало