Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 3 с.л. олио
• 150 г сметана
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно, сол, черен пипер
За маринатата:
• 1/2 ч.ч. оцет
• 1 връзка магданоз
• 1 чушка тарус
• 1 дафинов лист
• 2 домата
• половин глава целина
• 3 чушки
• 1 глава лук
• 1/2 ч. ч. вода
• 1 ч. л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме маринатата, като нарязваме зеленчуците на едро и ги смесваме с останалите съставки. Слагаме месото да престои 24 часа.
Изваждаме го и го наръсваме със сол и черен пипер. Слагаме го в намазана с олио тавичка.
Заливаме със сметаната и размитите в 1 ч. ч. студена вода доматено пюре и брашно. Печем в умерена фурна около 3 часа. Сервираме с пържени картофи за гарнитура.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...