Продукти:
• 500 г готово тесто за бял хляб
• 300 г кайма /смес/
• 50 г пушени гърди
• 1 яйце
• 1 малка глава лук
• 2-3 с.л. галета
• 1-2 с.л. свинска мас /или олио/
• кимион, бахар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме каймата през месомелачка заедно с пушените гърди и лука. Омесваме сместа заедно с подправките и сол на вкус.
Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на възможно по-тънка кора. Намазваме кората с яйцето, което сме разбили с малко вода и 1 щипка сол. Поръсваме с галетата.
В предния край на кората по дължина разтиламе плънката. Навиваме от кората руло, което навиваме като охлюв и слагаме в намаслена тавичка.
Поръсваме с разтопената мазнина и печем в силна фурна, докато се зачерви. Тогава поръсваме с малко вода и допичаме още 5-6 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...