Кулинарни рецепти » Полента

 Полента


Продукти:

• 3 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 200 г брашно
• 200 г настърган кашкавал
• 2-3 с.л. масло
• сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер жълтъците. Прибавяме брашното и на части прясното мляко. Правим гладка смес, в която слагаме половината от настъргания кашкавал.

Белтъците бием на твърд сняг, внимателно ги объркваме в брашняната смес, изсипваме я в намазнена тавичка, слагаме я на водна баня и печем в умерена фурна около 40 мин.

Изстиналата смес нарязваме на лентички или ромбчета, които заливаме с препържено масло и наръсваме с остатъка от кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало