Кулинарни рецепти » Фетучини в гъста сметана

 Фетучини в гъста сметана

Продукти:

· 350 г фетучини
· 150 г настърган пармезан
· 300 г гъста сметана
· бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фетучините в 1,2 л по-силно подсолена вода. Отцеждаме и ги оставяме на топло.

В голям тиган смесваме няколко лъжици от водата, в която е вряла пастата, със сметаната и пармезана кашкавал. Бъркаме интензивно на умерен котлон до получаване на гладък сос. Добавяме фетучините, поръсваме с прясно смлян бял пипер и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало