Кулинарни рецепти » Козуначена торта Шоколина

 Козуначена торта Шоколина

Продукти:

• 1 кг козунак
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 4 жълтъка
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• половин пакетче краве масло

За глазурата:

• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 шоколада

Начин на приготвяне:

Нарязваме изсъхналия козунак на тънки филии. Намазваме с масло кръгла тортена форма и покриваме дъното и с козунак, като дупчиците веднага попълваме с малки хлебни парченца.

Разбиваме жълтъците със захарта и брашното, което сме размили предварително на кашичка с малко вода. Постепенно прибавяме прясното мляко, слагаме получената смес на слаб огън и бъркаме докато се сгъсти, но без да завира. Сваляме крема от котлона и продължаваме да бъркаме.

Изсипваме половината крем върху филиите, подреждаме друг пласт и поливаме отново. Правим трети ред от козунак. Прибираме сладкиша в хладилника, оставяме за една нощ и обръщаме върху тортена чиния.

Заливаме тортата с приготвената глазура от 1 шоколад, захарта и млякото. Когато засъхне, изсипваме ореховите ядки и настъргани като буклички парченца от втория шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало