Кулинарни рецепти » Торта Крем карамел

 Торта Крем карамел

Продукти:

• 6 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. брашно
• 2 пакетчета бакпулвер
• 3 ванилии

За крема:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 л прясно мляко
• 3-4 с.л. захар за карамелизиране

За гарниране:

• 1 кофичка сметана
• 100 г захар
• 1 к.ч. шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата за блата със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера и ванилията брашно. Разбиваме интензивно, докато яйцата поемат брашното и се получи гладка смес. Разпределяме сместа по равно в две намаслени тавички и изпичаме 2 блата в предварително загрята фурна при температура 200°С.

Поръсваме 3-4 с.л. захар на дъното на тавичка и я карамелизираме. Разбиваме яйцата за крема заедно със захарта. Наливаме млякото, разбъркваме и изсипваме сместа върху карамелизираната захар. Слагаме тавичката с крема в по-голяма тавичка с вода. Печем крема на водна баня, докато се сгъсти.

След това захлупваме крем карамела с единия от блатовете и широка тортена чиния. Обръщаме, така че тавичката да остане върху блата в чинията.

Отстраняваме тавичката и слагаме върху крем-карамела втория блат. Намазваме тортата отгоре и от страни с разбитата със захарта сметана и поръсваме отгоре с шоколадови пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало