Продукти:
• 6 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. брашно
• 2 пакетчета бакпулвер
• 3 ванилии
За крема:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 л прясно мляко
• 3-4 с.л. захар за карамелизиране
За гарниране:
• 1 кофичка сметана
• 100 г захар
• 1 к.ч. шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата за блата със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера и ванилията брашно. Разбиваме интензивно, докато яйцата поемат брашното и се получи гладка смес. Разпределяме сместа по равно в две намаслени тавички и изпичаме 2 блата в предварително загрята фурна при температура 200°С.
Поръсваме 3-4 с.л. захар на дъното на тавичка и я карамелизираме. Разбиваме яйцата за крема заедно със захарта. Наливаме млякото, разбъркваме и изсипваме сместа върху карамелизираната захар. Слагаме тавичката с крема в по-голяма тавичка с вода. Печем крема на водна баня, докато се сгъсти.
След това захлупваме крем карамела с единия от блатовете и широка тортена чиния. Обръщаме, така че тавичката да остане върху блата в чинията.
Отстраняваме тавичката и слагаме върху крем-карамела втория блат. Намазваме тортата отгоре и от страни с разбитата със захарта сметана и поръсваме отгоре с шоколадови пръчици.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...