Кулинарни рецепти » Торта Калина

 Торта Калина

Продукти:

• 8 яйца
• 250 г захар
• 250 г смлени ядки
• 1 портокал
• 20-30 г настърган шоколад

За глазурата:

• 1 пакетче краве масло
• 40-50 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта и към тях прибавяме ядките, настъргания шоколад, обеления и ситно нарязан портокал заедно с настърганата му кора и накрая разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Печем в умерена фурна около 40 мин.

Изчакваме тортата да изстине и я обръщаме в поднос. Стопяваме шоколада и маслото на водна баня. Заливаме тортата с тази глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало