Кулинарни рецепти » Торта Калина

 Торта Калина

Продукти:

• 8 яйца
• 250 г захар
• 250 г смлени ядки
• 1 портокал
• 20-30 г настърган шоколад

За глазурата:

• 1 пакетче краве масло
• 40-50 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта и към тях прибавяме ядките, настъргания шоколад, обеления и ситно нарязан портокал заедно с настърганата му кора и накрая разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Печем в умерена фурна около 40 мин.

Изчакваме тортата да изстине и я обръщаме в поднос. Стопяваме шоколада и маслото на водна баня. Заливаме тортата с тази глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало