Продукти:
• 8 яйца
• 200 г захар
• 150 г брашно
• 2-3 с.л. какао
За крема:
• 200 г краве масло
• 2 жълтъка
• 200 г пудра захар
• 200 г кокосово брашно
За сиропа:
• 4 с.л. ром
• 4 с.л. вода
• 2 с.л. захар
За глазурата:
• 100 г пудра захар
• 3 с.л. прясно мляко
• 70 г шоколад
• 15 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме брашното, смесено с какаото. Разбъркваме тестото добре и го изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма. Изпичаме блата в умерена фурна и го оставяме да изстине.
Разбиваме на пяна маслото за крема и към него прибавяме при непрекъснато бъркане жълтъците, пудрата захар и кокосовото брашно. Кипваме захарта за сиропа с водата и след това прибавяме рома. Смесваме продуктите за глазурата и загряваме при непрекъснато бъркане, като не допущаме да заври.
Разрязваме готовия блат хоризонтално на три части и напръскваме с горещия сироп. Нареждаме частите една върху друга като помежду им разпределяме кокосовия крем. Отгоре и отвън намазваме тортата с глазура и заглаждаме. След като глазурата стегне, украсяваме тортата с плодове от сладко и поръсваме с кокосово брашно. Поднасяме я добре охладена.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...