Кулинарни рецепти » Торта Черно и бяло

 Торта Черно и бяло

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. мед
• 2 ч.л. какао
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 50 г краве масло
• 3 ч.ч. брашно

За крема:

• 200 г краве масло
• 250 г маргарин
• 1 яйце
• 2 препълнени с.л. брашно
• 1 пълна с.л. нишесте
• 1 ч.ч. захар
• 750 мл прясно мляко
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Смесваме продуктите за тестото (без брашното). Бъркаме сместа на водна баня, докато увеличи обема си 4-5 пъти. След това отстраняваме от огъня и постепенно добавяме брашното. Замесваме тесто, което разделяме на 10 топки, които оставяме да престоят в хладилника поне 2 часа. След това от всяка топка разточваме кора с размера на тортена чиния. Печем всяка поотделно до златисто-кафяво.

Приготвяме крема като разбиваме до побеляване маслото с маргарина. Смесваме с яйцето, брашното, нишестето и захарта. Към тях добавяме 1 ч. ч. преварено и изстудено прясно мляко. Сипваме получената смес в останалото вряло мляко. Охлаждаме готовия крем и го смесваме с маслената смес. Ароматизираме с ванилията.

Намазваме изпечените кори с крема и ги нареждаме една върху друга. Намазваме отгоре и отстрани тортата със същия крем, който можем да оцветим със сладкарски бои и да украсим с препечени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало