Кулинарни рецепти » Торта Черно и бяло

 Торта Черно и бяло

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. мед
• 2 ч.л. какао
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 50 г краве масло
• 3 ч.ч. брашно

За крема:

• 200 г краве масло
• 250 г маргарин
• 1 яйце
• 2 препълнени с.л. брашно
• 1 пълна с.л. нишесте
• 1 ч.ч. захар
• 750 мл прясно мляко
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Смесваме продуктите за тестото (без брашното). Бъркаме сместа на водна баня, докато увеличи обема си 4-5 пъти. След това отстраняваме от огъня и постепенно добавяме брашното. Замесваме тесто, което разделяме на 10 топки, които оставяме да престоят в хладилника поне 2 часа. След това от всяка топка разточваме кора с размера на тортена чиния. Печем всяка поотделно до златисто-кафяво.

Приготвяме крема като разбиваме до побеляване маслото с маргарина. Смесваме с яйцето, брашното, нишестето и захарта. Към тях добавяме 1 ч. ч. преварено и изстудено прясно мляко. Сипваме получената смес в останалото вряло мляко. Охлаждаме готовия крем и го смесваме с маслената смес. Ароматизираме с ванилията.

Намазваме изпечените кори с крема и ги нареждаме една върху друга. Намазваме отгоре и отстрани тортата със същия крем, който можем да оцветим със сладкарски бои и да украсим с препечени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало