Продукти:
• 3 жълтъка
• 4 с. л. вода
• 150 г захар
• 1-2 с. л. ром
• 1 щипка канела
• 100 г брашно
• 25 г нишесте
• 25 г какао
• 1 1/2 ч. л. бакпулвер
• 1 с. л. галета
• 2 с. л. черешов конфитюр
• 1 ч.ч. изчистени от костилките вишни
За крема:
• 250 г изцедено кисело мляко
• 125 г разтопен шоколад
• 2 с. л. пудра захар
• 1 1/2 с. л. желатин
• 200 г сметана
За гарниране:
• 100 г сметана
• настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Приготвяме блат от разбитите с водата и захарта жълтъци, нишестето, брашното, рома, галетата, нишестето и бакпулвера. Печем във форма 20 минути на 200 градуса. Изстиналия блат разрязваме на две, намазваме с конфитюра и покриваме с вишните - замразени или от компот.
Изцеденото кисело мляко смесваме с разтопения шоколад, пудрата захар и желатина, предварително накиснат в малко студена вода. Когато сместа започне да се желира, слагаме разбитата сметана.
Половината крем намазваме върху блата с вишните, захлупваме с втората половина и намазваме тортата с останалия крем. Намазваме отстрани с останалата разбита сметана, а отгоре поръсваме с настърган шоколад.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...