Продукти:
• 500 г бисквити
• 1 с.л. ром /ликьор/
• вода
• сладко по избор
• 1 шоколад
• 1 кофичка разбита сметана
За крема:
• 150 г краве масло
• 150 г захар
• 50 г смлени бадеми
• 3 жълтъка
• 1 к.ч. ром /коняк, ликьор/
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и захарта на пухкава пяна. Прибавяме един след друг жълтъците като след всеки бием 1-2 мин. Разбъркваме в този крем рома и смлените бадеми.
В тортена чиния редим пласт бисквити, топнати само от долната страна в леко подсладена вода или прясно мляко и ароматизирано с рома. Нанасяме пласт крем, аранжираме цели плодчета от сладкото и така постъпваме до изчерпване на продуктите. Последният пласт трябва да е бисквитен. Отгоре и отстрани намазваме със сметана и гарнираме с настърган шоколад.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...