Продукти: (за 4 порции)
• 2 патладжана (по 450 г всеки)
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 1 домат
• 4 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 с.л. зехтин
• прясно смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре патладжаните без да ги белим. Разрязваме ги по дължина на 4 и махаме средната семеста част. Нарязваме ги на парченца по 2-3 см.
Поставяме ги в съд с дупки, посоляваме и оставяме да се отцедят около 30 минути. Подсушаваме ги с кухненска хартия.
Загряваме мазнината на среден огън и леко позапържваме чесъна. Прибавяме патладжаните и пържим около 15 минути, докато станат хрупкави.
Не добавяме допълнително олио. Иначе патладжани няма да приличат на гъби.
Постепенно намаляваме огъня, за да се изпържат добре без да изгорят. Прибавяме ситно нарязания домат и оставяме малко да поври, докато се изпари течността.
Поръсваме със сол, черен пипер и магданоз и поднасяме веднага.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...