Кулинарни рецепти » Патладжани като гъби

 Патладжани като гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 2 патладжана (по 450 г всеки)
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 1 домат
• 4 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 с.л. зехтин
• прясно смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре патладжаните без да ги белим. Разрязваме ги по дължина на 4 и махаме средната семеста част. Нарязваме ги на парченца по 2-3 см.

Поставяме ги в съд с дупки, посоляваме и оставяме да се отцедят около 30 минути. Подсушаваме ги с кухненска хартия.

Загряваме мазнината на среден огън и леко позапържваме чесъна. Прибавяме патладжаните и пържим около 15 минути, докато станат хрупкави.

Не добавяме допълнително олио. Иначе патладжани няма да приличат на гъби.

Постепенно намаляваме огъня, за да се изпържат добре без да изгорят. Прибавяме ситно нарязания домат и оставяме малко да поври, докато се изпари течността.

Поръсваме със сол, черен пипер и магданоз и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало