Продукти:
• 6 яйца
• 6 с.л. лешници
• 1 с.л. галета
• 6 с.л. захар
• 1 шепа стафиди
• 1 с.л. ром или коняк
• 1 лимонена кора
• сок от половин лимон
• 100 г шоколад
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме счуканите лешници, стафидите, настърганата лимонова кора, сока от лимона и бакпулвера. Разбиваме белтъците на сняг, изсипваме в сместа, като непрекъснато бъркаме. Изсипваме получената смес в намазана с масло тавичка и печем в гореща фурна.
Сваряваме сироп от 1 ч.ч. захар и 11/2 ч.ч. вода и докато е още горещ, го изсипваме върху изстиналия блат. При сервиране заливаме с разтопения в малко мляко шоколад.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...