Кулинарни рецепти » Торта Александър

 Торта Александър

Продукти:

• 250 г брашно
• 250 г смлени бадеми
• 250 г масло или маргарин
• 200 г захар
• 1 ванилия
• 1 ч.л. млян карамфил
• 1 ч.л. канела
• 1 щипка сол
• кората от 1/2 лимон
• 1 яйце

За гарниране:

• 450 г малинов конфитюр
• 2 листа желатин
• 40 мл малинов ликьор
• 500 г сметана
• 50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

От продуктите замесваме тесто, което разделяме на 3 части, оставяме да почива 1 час и изпичаме в кръгла форма 3 блата. Намазваме изстиналите платки с конфитюр от малини и ги слепваме.

Накисваме желатина в студена вода. След като омекне, отцеждаме и смесваме с ликьора. Загряваме, докато желатинът се разтопи. Разбиваме сметаната със захарта, прибавяме желатина и с получения крем заливаме тортата.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало