Продукти:
• 8 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 4 с.л. олио
• 1 1/2 ч.ч. брашно
За крема:
• 1 ч. ч. смлени орехи
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Принепрекъснато биене прибавяме жълтъците, олиото, 5 с. л. вода и накрая - брашното. Изсипваме сместа в намаслена тава и печем в умерена фурна.
Издълбаваме изстиналия блат, така че да получим еднакво широк пръстен. Приготвяме крем от посочените продукти и издълбаните трохи. Пълним празнината с този крем. Сиропираме само пръстена и украсяваме по желание.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...