Кулинарни рецепти » Аспержи с холандски сос

 Аспержи с холандски сос

Продукти:

• 500 г аспержи
• 200 г краве масло
• 4 жълтъка
• 100 г кашкавал
• сокът от половин лимон
• сол, бял пипер

Начин на приготвяне:

Изрязваме твърдите краища на аспержите. Слагаме ги в съд с вряща подсолена вода и варим 5 минути, докато омекнат. После ги отцеждаме добре.

Запържваме леко маслото в тигана и го оставяме да изстине.

Разбиваме жълтъците с малко вода на пяна. Затопляме ги леко в тиганче на котлона, като продължаваме да ги бъркаме около 3 минути, докато сместа се сгъсти. Сваляме ги от котлона и добавяме към тях изстуденото масло, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме и лимоновия сок.

С получения сос поливаме аспержите и поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало