Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 връзки лапад
• 1 връзка зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 10 сухи червени чушки
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лапада на ивици. Варим го в леко подсолена вода.
Сваряваме сухите чушки и ги смиламе. Почистваме лука и го скълцваме много ситно.
Смесваме сварените лапад и чушки и скълцания суров лук. Посоляваме и разбъркваме добре. Подправяме с олиото, оцета и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...