Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото, измиваме го и го настъргваме на едро ренде. Сипваме го в тавата, наливаме вода и варим, докато омекне. После отцеждаме сока, като леко истискваме цвеклото.
Избистряме с бяла пръст или дървесна пепел, завързана в торбичка, слагаме на огъня и варим, докато петмезът се сгъсти като пчелен мед. Накрая ароматизираме с няколко листа индрише.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...