Кулинарни рецепти » Тирамису

 Тирамису

Продукти:

• 2 жълтъка
• 80 г захар
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 120 мл сметана
• 80 г натурален шоколад
• 250 г сирене “Крема”
• 60 г бишкоти
• 2 с.л. бяло десертно вино
• 1 ванилия
• какао на прах

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме настърганата лимонова кора. Затопляме половината от сметаната, пускаме в нея натрошения шоколад и го разтопяваме. Съединяваме внимателно двете смеси, прибавяме ванилията и сиренето “Крема” и разбъркваме добре.

На дъното на плитка форма за торта нареждаме бишкотите, поръсваме ги с виното и ги заливаме с шоколадовата смес. След това оставяме десерта да престои 2 часа в хладилник, а през това време разбиваме останалата сметана, докато се сгъсти. Накрая шприцоваме разбитата сметана върху охладения десерт и поръсваме отгоре с какао.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало