Продукти:
• 30 средно големи ореховки
• 250 мл прясно мляко
• 250 г пудра захар
• 3 яйца
• 200 г краве масло
• 2 ч.л. нишесте
• 1 ч.ч. сварено какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на топло, докато побелеят. Размиваме нишестето в малко мляко и с останалото го сваряваме на гладък крем. Бъркаме, докато кремът изстине.
Разбиваме омекналото на стайна температура масло на пухкава смес и постепенно, без да прекъсваме биенето, прибавяме яйчения и млечния крем. Разделяме крема на три части, като едната част е повече – за отгоре.
Прецеждаме свареното какао и го оставяме да изстине. Топим всяка ореховка в какаото като оформяме 3 кръгли тортени пласта. Всеки пласт мажем с крем. Последният пласт ореховки подреждаме с долната страна нагоре, за да стане повърхността на тортата гладка. Покриваме с последния крем, заглаждаме повърхността с нож и поръсваме с настърган шоколад, кокосови стърготини или какаови пръчици.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...