Продукти:
• 30 средно големи ореховки
• 250 мл прясно мляко
• 250 г пудра захар
• 3 яйца
• 200 г краве масло
• 2 ч.л. нишесте
• 1 ч.ч. сварено какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на топло, докато побелеят. Размиваме нишестето в малко мляко и с останалото го сваряваме на гладък крем. Бъркаме, докато кремът изстине.
Разбиваме омекналото на стайна температура масло на пухкава смес и постепенно, без да прекъсваме биенето, прибавяме яйчения и млечния крем. Разделяме крема на три части, като едната част е повече – за отгоре.
Прецеждаме свареното какао и го оставяме да изстине. Топим всяка ореховка в какаото като оформяме 3 кръгли тортени пласта. Всеки пласт мажем с крем. Последният пласт ореховки подреждаме с долната страна нагоре, за да стане повърхността на тортата гладка. Покриваме с последния крем, заглаждаме повърхността с нож и поръсваме с настърган шоколад, кокосови стърготини или какаови пръчици.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....