Продукти: (за 4 порции)
• 8 малки агнешки котлета
• 3 с.л. олио
• 1-2 връзки пресни моркови
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетите, подсушаваме ги и ги натриваме с черен пипер, сол, ситно нарязан босилек и олио. Оставяме ги да престоят 1 час.
Почистваме морковите, нарязваме ги на ивички и ги сваряваме на пара или ги задушаваме в малко вода. Печем котлетите на скара - по 5 мин от всяка страна.
Заливаме опечените котлети с разтопеното масло и гарнираме със задушените моркови.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...