Кулинарни рецепти » Свински котлети в було

 Свински котлети в було

Продукти: (за 4 порции)

• 4 по-големи котлета /около 1 кг/
• 4 парчета свинско було /или палачинки/
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го позапържваме.

Измиваме и подсушаваме котлетите. Внимателно отделяме месото от ребрата, като запазваме костите. Прекарваме го през месомелачка, прибавяме запържения лук, яйцето, малко настъргано индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и оформяме от сместа 4 питки с формата на котлети.

Забождаме във всеки котлет по едно ребро и ги увиваме в було /или палачинка/. Потапяме така подготвените котлети в разтопеното масло и ги изпичаме бавно на умерено слаба скара.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало