Кулинарни рецепти » Макарони с кайма и зеленчуци

 Макарони с кайма и зеленчуци

Продукти:

• 2 с. л. олио
• 1 голяма глава лук
• 2 скилидки чесън
• 500 г кайма
• 125 г малки гъби, нарязани на половинки
• 1 малка червена чушка, изчистена от семките и нарязана на ситно
• 1 ч. ч. пресен зелен боб (може и от консерва)
• 450 г домати от консерва (1 кутия)
• 2 с. л. доматено пюре
• 500 г макарони
• 2 ч. л. нарязан пресен риган (може и изсушен)
• сол

Начин на приготвяне:

Затопляме в тенджера олиото и пържим 2 минути лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавяме каймата и пържим 4 мин на силен огън при непрекъснато бъркане, като размачкваме месото, за да не остане на топчета.

Слагаме гъбите, чушката, фасула, доматите и доматеното пюре. Възвираме, намаляваме огъня и похлупваме. Готвим до омекване на зеленчуците – около 10 минути.

Сваряваме макароните в подсолена вода с малко олио. Прецеждаме и изсипваме в съда за поднасяне. Отгоре изсипваме сместа с каймата и поръсваме риган.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало