Кулинарни рецепти » Мариновано свинско месо

 Мариновано свинско месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свински карета
• 1 с.л. горчица
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. олио
• 3 моркова
• 2 глави лук
• 1 клонче целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме месото с горчицата и го слагаме в смес от виното, млякото, черен пипер и сол. След 10-12 часа го изваждаме и подсушаваме.

Изпържваме месото в загрятата мазнина от всички страни, докато хване коричка, и прибавяме нарязаните на едро зеленчуци. Задушаваме малко и заливаме с маринатата. Варим на тих огън, докато месото омекне.

Нарязваме изстиналото месо на тънки филийки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало