Продукти:
• 350 г краве масло
• 120 г бадеми
• 180 г захар
• 400 г брашно
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 1 кръгла вафлена кора
• 1 ванилия
• мармелад
• портокалова кора
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото масло със захарта до получаване на пяна. Прибавяме яйцето и жълтъка и продължаваме да бием. След малко прибавяме попарените, обелени и ситно начукани бадеми, брашното, пресято с ванилията, и ситно настърганата портокалова кора.
Разстиламе половината от сместа във форма за торта, отгоре слагаме вафлената кора, обилно намазана с мармалад от малини или от френско грозде. От останалото тесто приготвяме звездички, с които украсяваме тортата. Накрая поръсваме с попарени, обелени и нарязани бадеми и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...