Продукти:
• 1 агнешка главичка
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим около 1 час, след което обираме месото по костите, изваждаме езика и го обелваме, разцепваме главичката и изваждаме мозъка.
Нарязваме продуктите и поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме на вкус, прибавяме счукания чесън и разбъркваме.
Подреждаме мезето в плато за сервиране и поливаме с лимонов сок и с разтопеното масло.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...