Продукти:
• 250 г сварен бял фасул
• 250 г царевица от консерва
• 1 голяма глава лук
• 400 г белени домати от консерва
• 2 печени червени чушки
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 2 с.л. оцет
• 2-3 щипки захар
• копър, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме в каната на пасатора доматите, нарязаните печени чушки, чесъна и наситнените зелени подправки. Поръсваме оцета, зехтина и захарта, посоляваме на вкус и пасираме до гладък сос.
Нарязваме лука на филийки, които леко изпичаме на скарата. Внимателно ги смесваме с отцедените царевица и боб и заливаме сместа с доматения сос.
Прехвърляме салатата в голяма чиния за сервиране и украсяваме със стръкчета магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...