Продукти:
• 250 г грах
• 2 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. ром (коняк)
• настърганата кора на 1 лимон
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. счукани орехи
• 1-2 с.л. галета
• 1 бакпулвер
• желе от кайсии (или друг плод)
• разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Сваряваме и пасираме граха (можем и да го прекараме през гевгир). Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Добавяме и останалите продукти и разбъркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно тортена форма. Печем на 180°С. Мажем изстиналата торта с желе и поливаме с шоколад.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...