Кулинарни рецепти » Торта с круши

 Торта с круши

Продукти:

• 500 г круши
• 2 ч.ч. брашно
• 150 г краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 2 яйца
• 3 белтъка
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Разбиваме в продължение на 10-15 мин маслото заедно с 1 ч.ч. пудра захар. Последователно прибавяме яйцата и брашното, което сме пресяли с бакпулвера и ванилията. Разбиваме, докато получим гладко тесто, което изсипваме в намаслена и набрашнена форма за торта. Изтегляме краищата на тестото, за да се образува ръбче по стената на формата.

Изпичаме блата и го покриваме с нарязаните на тънки филийки круши. Отгоре намазваме с белтъците, които сме разбили с останалата захар. Връщаме тортата отново във фурната и печем, докато порозовее белтъкът.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало