Продукти:
• 1 компот от кайсии
• 15 череши от сладко
• 100 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 3 яйца
• 150 г брашно
• 1 бакпулвер
• 10-15 г масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Отцеждаме кайсиите и ги разрязваме на две, ако са цели. Слагаме във всяка половинка по една череша. Сипваме прецедения сок от компота в тенджера и варим на умерен огън, докато се сгъсти съвсем.
Вземаме форма за торта с диаметър около 20 см, намазваме я с масло и изсипваме в нея сгъстения и изстинал компот. Нареждаме кайсиите една до друга с черешите надолу.
Отделно разбиваме размекнатото масло заедно със захарта. Щом побелее, прибавяме едно по едно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно.
Изсипваме полученото тесто върху плодовете и печем 45 мин във фурна, загрята до 200°С. Обръщаме готовата торта в широка чиния за сервиране.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...