Кулинарни рецепти » Сарми с пресни лозови листа

 Сарми с пресни лозови листа

Продукти:

• 200 г пресни лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 връзки пресен лук
• 150 мл олио
• 1 щипка захар
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме лозовите листа и ги попарваме за 1-2 мин във вряща подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно заедно с перата. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и джоджен. Прибавяме също така почистения и измит ориз, захарта, олиото, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме.

Разпределяме суровата смес върху лозовите листа и завиваме сармички, като не ги тъпчем много, за да има място оризът да набъбне. Нареждаме сармите в тенджера, посоляваме, притискаме с широка чиния и наливаме 1-2 к.ч. гореща вода.

Задушаваме на тих огън като от време на време доливаме по малко гореща вода. Задушаваме, докато сармите останат на мазнина. Поднасяме ги студени, гарнирани с кисело мляко.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало