Продукти:
• 1 глава целина
• 2 кисели краставички
• 3 с.л. нарязани маслини
• 150 г маслини
• половин глава червено цвекло
• 50 г нарязани орехови ядки
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото и целината и ги сваряваме в подсолена вода, изчакваме да изстинат и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме краставичките на дребно и ги прибавяме към салатата заедно с маслините.
Заливаме с майонезата и поръсваме с орехите. Нареждаме отстрани резенчета от яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...