Кулинарни рецепти » Чешки гулаш аламинут

 Чешки гулаш аламинут

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г говеждо филе
• 1 голяма глава лук
• 4 с.л. олио
• 3 с.л. кетчуп
• 1 печена и обелена червена чушка Капия
• 1-2 с.л. соев сос
• сладък и лют червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме олиото и изпържваме в него нарязания на ситно лук. Прибавяме измитото, подсушено и нарязано на парчета говеждо, поръсваме със солта, черния пипер, сладкия и лютив червен пипер и пържим още 4-5 минути, като бъркаме непрекъснато.

Заливаме с кетчупа и соевия сос, прибавяме нарязаната на парченца, почистена от семето чушка и задушаваме още 5-6 минути. Поднасяме гулаша с пържени или печени картофи.

Автор: Иван Иванов

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало