Продукти: (за 4 порции)
• 600 г агнешко месо
• 600 г тиквички
• 2 главички лук
• 2 с.л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 домата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме месото и пържим, докато поомекне. Слагаме нарязаните на четвъртинки домати, счукания чесън, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол.
Захлупваме и задушаваме почти до омекване. Накрая прибавяме обелените и едро нарязани тиквички и дозадушаваме ястието.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...