Кулинарни рецепти » Телешки джолан с праз и домати

 Телешки джолан с праз и домати

Продукти:

• 1 телешки джолан
• 5-6 стръка праз
• 1 дюля
• 200 г пресни печурки
• 5-6 домата
• 3 моркова
• 1 с.л. захар
• 100 мл олио
• 50 г масло
• 150 мл бяло вино
• черен пипер
• малко лют пипер
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме джолана в тенджера под налягане за 30-40 минути. След като изстине го нарязваме на едри парчета.

Почистваме праза и го нарязваме на парчета по 3-4 см. Сгорещяваме олиото и задушаваме на слаб огън праза и морковите нарязани на шайби.

Добавяме почистените гъби, лютия и черния пипер, захарта, маслото, доматите и късовете месо. Заливаме с бялото вино и последно слагаме почистената и нарязана дюля. Посоляваме и добавяме 250 мл от прецедения бульон, в който е вряло месото.

Пресипваме всичко в глинен съд и печем час и половина на 180-200°С. Дюлите може да заместим със сушени кайсии.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало