Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 500 г домати
• 1 голяма глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. с връх червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките на кръгчета, а доматите - на четвъртинки. Лука нарязваме на филийки и го запържваме в сгорещената мазнина.
Щом стане златист, прибавяме пиперките и също леко ги запържваме. Поръсваме с червен и черен пипер, посоляваме и разбъркваме.
Прибавяме доматите и готвим до пълното омекване на продуктите. По желание малко преди да свалим от огъня можем да прибавим нарязана на кръгчета наденица или леко запържен ориз.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...