Кулинарни рецепти » Спаначено руло

 Спаначено руло

Продукти: (за 1 руло)

• 200 г брашно
• 2 яйца,
• 1 с.л. олио
• сол

За плънката:

• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изсипваме брашното в широка купа, прибавяме яйцата и солта, като бъркаме само с дървена лъжица и месим от края към средата. На капки прибавяме и олиото. Правим тестото на топка и го оставяме 30 мин, за да втаса.

Нарязваме спанака на едро. Задушаваме го в мазнината на слаб котлон заедно със ситно нарязания лук и част от ситно настъргания кашкавал.

Разточваме тестото, разтиламе върху него плънката и го завиваме, като след това подвиваме краищата.

Кипваме подсолена вода и пущаме в нея рулото да се вари 20 мин. Свареното руло поръсваме с останалия кашкавал и ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало