Кулинарни рецепти » Вегетарианска мусака

 Вегетарианска мусака

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1/2 ч.ч. зехтин, риган
• 1 ч.ч. леща
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите с чесъна в подсолена вода. Прецеждаме бульона и го запазваме.

В загрят зехтин слагаме нарязания лук и ригана за 5 минути. Добавяме доматите, лещата, дафиновия лист и 3 чаши от бульона. Оставяме да ври 40-50 минути.

Осоляваме патладжаните и ги отцеждаме за 20 минути.

В намазнена тавичка слагаме част от сместа с лещата на дъното, покриваме с патладжан, след това с тиквичка и домат. Слагаме пак от лещата и отгоре редим картофите.

Нареждаме всички пордукти на пластове до изчерпване, като завършваме с картофи. Печем 90 минути.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало