Продукти:
• 500 г пресни гъби
• 3 с.л. краве масло или олио
• 1 глава лук
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на малки парченца и ги задушаваме в мазнината. Щом поомекнат, прибавяме ситно нарязания лук и също леко го задушаваме.
Поръсваме с наситнени магданоз и джоджен, подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме малко топла вода и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в тавичка, покриваме с алуминиево фолио и печем 20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...