Продукти:
• 500 г пресни гъби
• 3 с.л. краве масло или олио
• 1 глава лук
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на малки парченца и ги задушаваме в мазнината. Щом поомекнат, прибавяме ситно нарязания лук и също леко го задушаваме.
Поръсваме с наситнени магданоз и джоджен, подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме малко топла вода и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в тавичка, покриваме с алуминиево фолио и печем 20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...